Slik lager du Cake Pops


Cake Pops har blitt veldig populært, og derfor tenkte jeg at det var på tide med et innlegg om fremgangsmåten for hvordan man lager disse vakre fristelsene. Man trenger ikke mye utstyr for å lage disse, men man trenger tålmodighet og god tid. Cake Pops lages i omganger.

Dette trenger du:

  • Først og fremst trenger man kakesmuler, enten rester fra en kake man har laget eller om man lager en kakebunn for å ha til Cake Pops og smuldrer den opp.
  • Du tenger en frosting/smørkrem som passer til den kaken du har.
  • Sjokolade eller det som kalles «candymelts» til å dyppe dine Cake Pops i, og konditorfarge hvis du vill farge hvit sjokolade til en annen farge.
  • Pinner til å sette de på, hvis du ikke har det kan du lage Cake Balls.
  • Også trenger du pynt! Det kan være allt fra fine perler, strøssel etc. til vanlige ting du kanskje har i skapet som hakkede nøtter, kokkos… bare fantasien setter grenser.
  • Eventuellt også sukkerpasta eller marsipan hvis du vill lage figurer.

Slik går du frem:

 

Smuldre opp kaken til bare småsmuler, jeg har brukt en Red Velvet kake.

Bland inn frosting litt etter litt til deigen er lett og jobbe med og ikke smuldrer opp hvis du feks prøver å rulle en ball og klemme den mellom hendene dine. Jeg brukte her Cream Cheese Frosting.
Pakk den godt inn i plast og legg den i kjøleskapet i ca 1 time.

Ta ut deigen som nå bør være ganske fast , og begynn å lage små baller. De skal ha størrelse omtrent som en ping pong ball. Nå skal disse igjen i kjøleskap i ca 20 min. (Vill du spare noen til en annen gang kan du forresten fryse dem). I mellomtiden smelter du sjokolade/candymelts.

Neste skritt er å dyppe pinnen du skal bruke i smeltet sjokolade/candymelt , og så stikke de i ballen slik at den kan feste seg. Her kan det atter en gang lønne seg med en tur i kjøleskapet (15 min burde holde) før man dyppet hele, slik at ballen fester seg skikkelig til pinnen. Ellers har de veldig lett for å bare skli av..

Siste skritt er nå å dyppe de i smeltet sjokolade/candymelts, la de renne godt av og stivne litt – men ikke helt – før du tar på pynten. Så et nytt opphold i kjøleskap til de skal spises!

Cake Balls (uten pinne)

3 tanker på “Slik lager du Cake Pops

  1. Guud, dette så helt herlig ut! Nå tror jeg at jeg skal prøve dette ut, hvis jeeg får lov av mamma da… må prøves ut en gang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s