Vakker Plommekake


 

 

 

Denne kaken er så vakker å se på at du garantert vill imponere når du serverer den, samtidig er den mye lettere å lage enn den ser ut – og den smaker himmelsk! Nå er det masse plommer i hagen min å da er det jo naturlig å finne frem en god plommeoppskrift. Denne er veldig god, en kake de fleste vill like. Jeg har gule plommer men den vill se enda mer imponerende ut med røde. Like god varm som kald. Dette er en så kallet oppned-kake, noe som vill si at det som er nederst i formen blir den lekre toppen på kaken til slutt, man må passe på å snu den opp på det fatet man skal ha den på mens den fortsatt er varm.

Plommekake  (ca 12 biter)

Til toppen av kaken

50 g smør

60 g brunt farinsukker

1 ts kanel

Plommer –  avhengig av av størrelse, jeg brukte ca 15 små.  Renset i skiver.

Til kaken

75 g smør  romstemperert

200 g sukker

1 egg

1/4 ts salt

1,5 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

160 g mel

180 ml melk

Sett ovnen på 175 grader, smør en springform på 23-24 cm med smør.

Smelt i en kjele sammen ingrediensene til toppingen ; smør , brunt sukker og kanel, la det bobble litt og ta det av platen og hell det i den smurte springformen.

Bland mel, bakepulver og salt godt sammen i en skål.

Miks smør og sukker porøst.

Ha i egget og vaniljen og miks godt.

Ha i melk og  mel i omganger, visp til alt er blandet men ikke for lenge, sett røren til side. Legg de skivede plommene pent i formen oppå brunt sukker/smør blandingen. Legg de pent og litt overlappende, dette blir toppen av kaken din.

Hell røren forsiktig over plommene, pass på at det dekker godt.

Sett inn kaken i forvarmet ovn (175 grader) , midt i ovnen. Stekes i ca 40 min, sjekk med bakepinne – den ska komme ren ut. La kaken vile 3-5 min. Skjer forsiktig rundt kanten på formen med en kniv, slik at den ikke sitter fast på kanten. Ta så forsiktig av kanten, legg det fatet du skal ha kaken på oppå bunnen og snu kaken rundt i en rask bevegelse. Pass på å ha på beskyttelse på armene så du ikke brenner deg på det varme, smeltede sukkeret. La den stå 15 min før servering, nyt!!

 

2 tanker på “Vakker Plommekake

  1. Tilbaketråkk: Eplepai – American style | Sukkerfeen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s