Chocolate Carrot Passioncake


Om du lurer på hva du skal lage av sjokoladekake eller gulrokake så ta en titt på denne – det er nemlig begge deler i en og samme kake! Dette er en litt kompakt kaketype med smak av mørk sjokolade og med en nydelig sjokolade/kremost frosting. Hvis du er lei av kaker lesset med sukker eller med masse smør så bør du prøve denne. Den har fremtredende smak av kakao og valnøtt og det er hva jeg vill kalle en mer voksen kake , med det mener jeg at den passer bedre til et glass rødvin eller en kopp sterk kaffe enn til feks. barnebursdag.  Frostingen på denne er helt nydelig.

Chocolate Carrot Passioncake (6 personer)

Smør til smøring av form

5 egg

150 g sukker

150 g mel

40 g kakao

175 g revet gulrot

50 g valnøtter – grovhakket

2 ss solsikkeolje

Cream Cheese Chocolate Frosting

Sett ovnen på 190 grader. Smør en springform på 20 cm med smør og dekk bunnen med bakepapir.

Ha egg og sukker i en bolle som tåler varme (feks rustfritt stål) , og sett bollen over en kjele på komfyren med vann som småkoker. Visp hele tiden. Fortsett til du har en tykk eggedosiskrem , den skal være såpass tykk at det blir spor ettter vispen når du visper.

Ta så bollen av varmen og sikt mel og kakao ned i eggeblandingen, vend det frosiktig inn med en slikkepott eller treskjed.

Tilslutt vender du inn gulerot, valnøtter og solsikkeolje. Vær veldig forsiktig så ikke røren detter sammen, bare vend det inn slik at røren så vidt er blandet.

Hell røren over i formen, stekes på 190 grader i ca 45 min. Sjekk med bakepinne, pass på at den ikke steker for lenge.  Ta den ferdige kaken ut av formen og snu den opp ned på en rist, la den avkjøles helt. Mens den avkjøles, lag Cream Cheese Chocolate Frosting. Del den i 2 like deler.

 

Smør på halvparten av frostingen på den ene bunnen, legg den andre oppå og ta så på resten av frostingen, server med en gang eller sett den i kjøleskapet hvis du vill vente. Nyt!!

4 tanker på “Chocolate Carrot Passioncake

    • Hei, den ligger ute den – under kategorien «frosting og kakefyll» , men ser at linken her i innlegget hadde falt ut når jeg flyttet bloggen til matbloggerne. Dette er rettet opp så nå fungerer den også. Takk for at du sier fra.

  1. Hei 🙂

    Er denne kaken vanskelig å lage? Og tror du den egner seg fint til konfirmasjon?

    Jeg elsker både sjokoladekake og gulrotkake, og når jeg så denne så siklet jeg etter at mamma skulle lage den. Har veldig lyst til å ha den i konfirmasjonen min, men er usikker på om den egner seg..

    • Hei :- ) Denne kaken er ikke vanskelig å lage , men den er ikke så søt på smak som vanlig gulrot kake eller vanlig sjokoladekake. Sånn at du er forberedt på at den er litt annerledes i konsistens og smak, smaken er først og fremst smak av valnøtt og kakao. Så kommer det også litt ann på hvor mange du skal lage til, for dette er en liten kake. Hvis du er ute etter noe som er litt mer sånn som «alle» vill like, så synes jeg du også bør ta en titt på disse kakene: Amerikansk Gulrotkake , Italiensk Sjokolade-Ricotta kake og Banankake , for dette er kaker som holder til flere personer. De 2 siste kan du godt bruke frostingen til denne kaken her på isteden (cream cheese chocolate frosting) , og banankaken kan også lages i langpanne hvis du ønsker det. Håper dette hjalp litt!, Lykke til med konfirmasjonen!!! Bare spør om det er noe mer du lurer på. Hilsen Sukkerfeen Caroline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s