Perfekte Makroner med makronbakematte og julegavetips


 

Som jeg skrev tidligere så skal jeg teste ut ulike bakeprodukter som har kommet på markedet og skrive om disse i bloggen min. Dette produktet så jeg for første gang i en kjøkkenbutikk og syntes det så veldig smart ut, men at prisen var litt stiv. Alikevel kunne jeg ikke glemme det og søkte litt rundt på nettet til jeg kom over nettbutikken BoNordisk som hadde samme produkt til en god pris, de har også masse annet fint og ikke bare baketing men også interiør etc. Produktet jeg snakker om er en silikonmatte fra merket Lèkuè som har ferdige, perfekte sirkler til makroner – genialt. Makroner er som de fleste kanske vet ikke noen lett ting å bake, og man må følge alle mål og instruksjoner for å i det hele tatt få det til og det er derfor ekstra kjedelig hvis man får ujevne makroner i rare former som ikke passer sammen når man egentlig har gjørt allt annet riktig. Det kan nemlig være vanskelig å sprøyte de ut helt likt. Men nå finnes det altså hjelp å få, denne matten kommer i et fint sett med en kakesprøyte som er helt genial. Den rommer en halv liter, og tåler temperaturer fra minus 60 grader helt opp til pluss 260 grader. Den kan selvfølgelig vaskes i oppvaskmaskin, og leveres med seks forskjellige dekorasjonsspisser. Det finnes mer info om denne på Bo Nordisk. Jeg mener at dette settet virkelig er en av årets fineste julegaver til den bakeglade.Så til min erfaring med disse produktene , jeg prøvde disse sammen med min mamma som aldri har laget makroner før for å se hvor brukervennlige de var for en nybegynner. Og jeg må si at den kakesprøyten var helt genial å sprøyte ut perfekte makroner med, matten måtte vi kjøre noen testrunder på for å sjekke hvor mye røre vi skulle fylle men når man først fikk dreisen på det ble resultatet veldig bra. Makronene blir veldig runde og perfekte og det er lett å fjerne de fra matten. Kakesprøyten er lett å rengjøre hvis du skal lage i mange farger, det er lett å bytte tipper og skal du ta en pause er det et lokk til å sette på. Det eneste jeg har å utsette må være at dersom man lager mye makroner og vill ha litt fortgang i ting så hadde jeg kjøpt noen ekstra matter ved siden av (det finnes å kjøpe i samme nettbutikk), siden makroner helst skal vile i 45 min etter du har klikket dem ut – før de stekes. Ta de av matten med en gang, hvis du bøyer matten litt løsner de lett. Jeg har rullet mine i litt strøssel og glitter. Oppskrift på makroner finner du her. Her er noen bilder fra testen:

Vi ville lage flere ulike farger

 

Dette er kakesprøyten

 

Så er det bare å fylle på røre

  

 

Vips har du perfekte makroner!

 

5 tanker på “Perfekte Makroner med makronbakematte og julegavetips

  1. Så fine !!Gode ble de også,like store og flotte i fargene;)Jeg har ikke fyllt mine,men fryst de ned til nærmere jul;)

  2. Så genialt, jeg har og gått å sett på dette produktet lenge, men har som du synts at det var litt dyrt. Men no skal jeg sjekke dette litt mer ut, for jeg har kvidd meg for å prøve meg på å lage makroner. Takk for godt tips=O)

  3. Tilbaketråkk: Giveaway med kjempeflotte premier!!!! | Sukkerfeen

  4. Jeg fikk natten av mamman min, men laget en stor deig/røre så fylte denne natten og resten på stekebrett. Alle de på stekebrette ble fine og hele, mens de på natten ikke ble ferdig stekt eller fikk noe bunn. De satt i tillegg helt fast:(

    • Hei Trine! Så synd at du fikk problemer med å bruke makronmatten din. Det jeg har erfart er at det beste er å ta de løs ganske fort etter du har tatt matten ut av ovnen og når du tar dem av må du være forsiktig og bøje matten litt. Makrondeig er veldig seig i utgqangspunktet så det har lett for å sitte fast. Men som du skriver, det går jo helt fint å bare bruke bakepapir også. Den største fordelen med makronmatte er jo at du får makronene dine veldig like størrelsesmessig og at det er lettere å få dem helt runde. Et annet alternativ er å lage et ark med rundinger som du har under bakepapiret når du sprøyter på. Det er alltid mange måter å gjøre ting på, så man må bare finne det man liker best selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s