Angel Food Mini Kaker og test av dekorpenn og bakeform


 Disse kakene er helt fantastiske, de er lette, søte og smelter i munnen. De innholder ikke fett noe som gjør at man kan spise dem med litt bedre samvittighet og de er vakkert hvite. De blir en garantert hit blant gjestene dine. Disse passer også perfekt å servere i julen, de er så vakkert hvite at de passer flott inn i julesettingen. Jeg har også testet ut noen nye produkter når jeg laget mini kakene, en dekorpenn og en silikonform for nydelige minikaker. Begge er fra merket Lèkuè og kan kjøpes fra nettbutikken Bo Nordisk. Lékue er en av verdens største produsenter av silikonformer til køkkenet, produktene er fri for alle giftstoffer, lett å bruke og tåler både ovn, frys og oppvaskmaskin. Det er flere butikker som fører produktene, men etter det jeg har sett har Bo Nordisk veldig gode priser og ligger under de større kjedene. Hvis du heller vill lage en stor kake har jeg en oppskrift på det også, Angel Food Cake, grunnoppskriften er den samme. Fremgangsmåte på minikaker kommer lenger ned i dette innlegget. 

Nå til produkttesten – dekorpennen er helt genial! Jeg brukte den nå til å pynte minikakene med sjokolade og det var utrolig enkelt! Du brekker bare sjokoladen i biter, legger bitene i pennen og kjører hele pennen i mikroen – fantastisk. Så var det bare å sette på tippen du vill ha (det følger med 2 st),  tegne og pynte i vei.

Silikonformen har et nydelig mønster , det finnes også flere andre varianter å velge mellom. Nå er kanske ikke akkurat Angel Food den letteste kaken å lage på denne måten, men resultatet ble uansett kjempebra og det gikk veldig greit å få kakene ut  – uten å smøre formen få forhånd. Jeg kommer garantert til å bruke begge disse produktene mye, se lenger ned i innlegget så ser du bilder av hvordan de brukes!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte!!

Angel Food Mini Kaker (ca 18 st)

90 g mel + 30 g maizena blandet godt sammen
250 g sukker
6 eggehviter
1 ts Cream of Tartar (dette kan kjøpes feks. på ebay , ellers finnes det også under navnet vinsten)
0,5 ts salt
1 ts Vanilje ekstrakt

Sett ovnen på 175 grader. Kjør sukkeret i en blender eller mixmaster og kjør det noen minutter til du har et finere sukker enn vanlig. Sikt så 50 gram av sukkeret sammen med mel/maizena blandingen så du får en fin og hvit blanding.

Visp eggehviter helt stive sammen med Cream of Tartar, vanilje ekstrakt, salt og resten av sukkeret.

Vend melblandingen forsiktig inn i røren.

Fordel røren i formene, ikke fytt helt opp, la det være igjen 0,5-1 cm.

Stek på 175 grader i 15-20 min, til de er svakt gyldne og du kan sjekke med en bakepinne at den er gjenomstekt. Snu formen med kakene oppned på en rist og la de vile i 30 min, ta de så forsiktig ut av formen og sett til avkjøling på rist.

Fyll dekorpennen med biter av mørk sjokolade.

 Varm den i mikro eller varmbad og pynt i vei!

 

3 tanker på “Angel Food Mini Kaker og test av dekorpenn og bakeform

  1. Tilbaketråkk: Barnebursdag med bilkake | Sukkerfeen

  2. Tilbaketråkk: Test av Cupcake dekorasjonssett for barn | Sukkerfeen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s