Barnebursdag med bilkake


Forrige uke ble den lille gutten vår Oscar 1 år gammel! Dette ble feiret i flere omganger og da ble det selvfølgelig kakebaking også. Oscar er veldig glad i biler så da var kaketema valget lett. Jeg kjøpte en kakeform fra merket Wilton som man lager 3D bil i,  dette har jeg aldri gjort før så jeg var veldig spent. Det var overraskende enkelt å få bra resultat, og morsomt å pynte. Jeg pyntet med vaniljesmørkrem i ulike farger og med oreokjeks som hjul. Formen kjøpte jeg på ebay, men den kan også kjøpes i norske nettbutikker bl.a i butikken Kakeboksen , som forøvrig er en kjempefin nettbutikk med kjempegodt utvalg, god service og masse informasjon på nettsiden. Oppskriften til kaken jeg brukte i bilformen fant jeg også der, jeg legger den også inn her i innlegget for å kunne vise hele prosessen. Denne kan også pyntes t.ex som Lynet Mc Queen , her er en kake jeg lagde til min venninnes sønn når han ble 3 år:                             I tillegg til bilkake ble det også Angel Food bamser , laget etter oppskriften fra Angel Food minikaker og gulrot Cupcakes (oppskriften på disse kommer snart). Her har dere oppskriften på bilkaken:

 

 

Dronningens mokkakake

125 g mørk sjokolade
400g smør
4½ dl vann
2 ss pulverkaffe
540g (9dl) hvetemel
630g (7dl) sukker
4 ts bakepulver
4 egg
3 dl rømme  (jeg brukte tyrkisk yoghurt)

2 satser Vaniljesmørkrem

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt sjokoladen sammen med smør, vann og pulverkaffe i en kjele på svak varme.

I en skål blander du sammen hvetemel, sukker og bakepulver.

Visp sammen egg og rømme, bland det sammen med sjokoladeblandingen

Bland inn melet og rør det raskt sammen, den skal være veldig tynn.

 

Spray formen med formfett (den skal ikke smøres med smør) og strø den så med mel, hell i kakerøren.

 

Det kan lønne seg å sette formen på et brett eller i en form i tilfelle det hever over kanten, men min erfaring med denne oppskriften er at den ikke hever så mye så du kan fylle nesten helt opp til kanten. 

Stekes på 200 grader nederst i ovnen i ca. 60 – 75 min , sjekk med en bakepinne.

Få den over på en rist og la den hvile i minst 1 time før du pynter. På Wilton sine hjemmesider finner du mange ulike pynteforslag.

 Jeg brukte en vanlig stjernetip og smørkrem i mange farger.

 

1 tanke på “Barnebursdag med bilkake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s