Julestemning med Ingefærhjerter


I år er jeg ute etter litt nye typer av kaker til jul , men de må alikevel passe til julestemningen både i smak og utseende og disse kakene synes jeg virkelig er et friskt og deilig tilskudd til de vanlige småkakene. De har en markert og god smak av ingefær, er søte og sprø. Det lukter nydelig i hele huset når du lager dem, julestemning i alle hjørner. Oppskriften kommer fra en Svensk kakebok som jeg var utrolig glad i når jeg var liten, «Sju sorters kakor» heter den, og jeg bruker den mye fortsatt. Vill også nevne at jeg har fått nye baketing fra Bo Nordisk til å teste ut, så det kommer nye produkttester snart. I tillegg driver jeg  planlegger kurs så dette kommer det også mere info om. Her er oppskriften på Ingefærhjerter:

Ingefærhjerter  (ca 45 st) 
150g smør i romstemperatur
3/4 dl sukker
2 ss syltet ingefær – hakket
1/2 ts malt ingefær
4 dl mel

Rør smør og sukker porøst og hvitt.

 

Hakk syltet ingefær og tilsett det i deigen.

 

Ha i malt ingefær og mel og bland sammen til en jevn kakedeig.

Sett deigen i kjøleskapet i minst 15-30 min til du har en fast deig. Sett ovnen på 200 grader (175 om du bruker varmluft) , og trykk deigen ut med en gaffel på et bakebrett kledd med bakepapir til du har et rektangel på ca 25×35 cm. Gaffelen vill gi de røffe stripene på kakene, dette synes jeg gir et veldig hjemmelaget og koselig preg.

Stek i ca 13 min , ta brettet ut og trykk ut små hjerter med en utstikker hvis du ønsker det. Ellers kan du skjære deigen i små trekanter eller en annen form du liker. Dette må gjøres med en gang du tar den ut av ovnen mens deigen er varm, la den så avkjøles helt på bakebrettet før du legger dem forsiktig over i en kakeboks eller serverer dem.

 

 

 

4 tanker på “Julestemning med Ingefærhjerter

 1. Tilbaketråkk: Adventstid med mørke, eksotiske daddelbrownies | Sukkerfeen

 2. Ooh! Nam, det virker veldig godt! Men mangler ordet sukker i oppskriften?
  «150g smør i romstemperatur
  3/4 dl ???
  2 ss syltet infær – hakket
  1/2 ts malt ingefær
  4 dl mel»

  Jeg har veldig lyst til å lage disse! Tusen takk for at du delte!! Nam!

  • Hei Tora! Du har helt rett , ordet sukker hadde tydligvis forsvunnet 🙂 Nå har jeg rettet det opp! De er utrolig gode, hadde planer om å ha dem til jul men de har visst forsvunnet hehe. Må lage nye tror jeg.

 3. Tilbaketråkk: Melting Moments – Og ønske om en riktig god Jul til alle leserne mine! | Sukkerfeen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s