Årets mest sjarmerende Julegave – Cookie in a Jar og havrecookies med sjokolade og kanel


 

 

Hvorfor ikke gi bort en ekte smak av hjemmebakst til Jul i form av din egen bakemiks? 
Kanske har du en egen oppskrift som egner seg til dette (hvis allt det tørre tilsettes samtidig) , eller du kan bruke denne oppskriften på nydelige havre og sjokolade cookies med et hint av kanel som garantert blir tatt i mot med åpne armer – de smaker helt himmelskt. En koseligere og mer sjarmerende gave kan man lete lenge etter, mottakeren trenger bare tilsette egg og smør/margarin , så er det bare å helle i kakemiksen og steke kakene. 
Denne ideen fant jeg på en Amerikansk matside og jeg synes den er helt genial , det kalles for «Cookie in a Jar». I dette innlegget skal jeg gå i gjenom trinn for trinn hvordan du lager denne , som jeg synes er en av årets fineste og mest personlige Julegaver. De søte hjerte formene på bildet er ildfaste og kommer fra BoNordisk. Hvis du bare vill lage disse kakene med en gang så står det en beskrivelse på dette også.

Cookie in a Jar – Havre og Sjokolade Cookies, med et hint av kanel :

Dette trenger du: En pen krukke som rommer ca 1 liter (jeg brukte et mellomstort Norgesglass)
et pent bånd til å pynte med, et kort til å skrive oppskrift og hilsen til mottaker på.

Du trenger følgende ingredienser:
100 g mel
0,5 ts natron
0,5 ts malt kanel
0,25 ts salt
1 ts vaniljesukker
50 g brunt farinsukker
70 g vanlig sukker
150 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
50-60 g hakkede nøtter (jeg brukte cashewnøtter men bruk det du har)
150 g havregryn

Bland sammen mel, bakepulver , kanel, salt og vaniljesukker i en bolle for seg.

 Hell så dette forsiktig i bunnen av krukken din. Ha så i farinsukkeret , etter det vanlig sukker og fortsett nedover listen til alt er med og krukken er full. Legg hver ingrediens forsiktig i slik at det ikke blander seg men legger seg i pene lag.

 

Pynt med et pent bånd og skriv følgende på kortet:

«Havre og Sjokolade Cookies

Tilsett:
115 g smør/margarin – romstemperert
1 egg

Sett ovnen på 190 grader. Visp sammen smør og egg til det er godt blandet. Bland inn min kakemiks. Klikk ut røre på et brett med bakepapir, ca 1 ss røre per kake. Trykk de litt flate på toppen. Stek i 8-10 min. La hvile i 2 min, legg på rist til avkjøling.»

 

Da er gaven din ferdig!

 

 

 

 

 

 

Vill du isteden prøve disse kakene selv er det rett og slett bare å blande alle de tørre ingrediensene som står øverst sammen , røre sammen egg og smør og så helle i alt det tørre og lage kakene som beskrevet over. Her er noen bilder av bakeprosessen; 

 

Håper dere likte denne ideen og kakene like godt som meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s