Candy Cane Cookies – de ultimate småkakene til Jul


 

Du finner ikke kaker som roper «Nå er det Jul» høyere enn disse Amerikanske julekakene, med sitt polka-stang utseende er de et umiddelbart blikkfang og den morsomme formen gjør att de også kan brukes som pynt. Hvorfor ikke henge en småkake på hver kaffekopp , eller på kanten av riskrembollen? Kakene smaker søtt og vanilje, med en ettersmak av mandel. I disse kakene er det viktig å bruke gode råvarer , så få tak i et godt smør og helst ekte vanilje ekstrakt (ikke essens for det er kjemisk fremstillt og smaker ikke like godt). Jeg pleier å kjøpe vanilje ekstrakt fra en av mine yndlingsbutikker – iherb. De selger allt mulig av økologiske varer og andre sunne ting. ( Bruk koden BOG05 ved første bestilling så får du 5 dollar rabatt ), det står mer om det å kjøpe ingredienser fra utlander i dette innlegget: Shoppingtips.  Disse kakene kan også fryses. Nå til oppskriften på disse herlighetene!

Candy Cane Cookies (ca 32 st)

325 g mel
1/4 ts salt
230 g smør – romstemperert
120 g melis
2 eggeplommer
1 ts vanilje ekstrakt
1/2 ts mandelessens
rød konditorfarge

I en skål – bland sammen mel og salt.

Miks smør og melis godt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser.

Ha så i eggeplommer, vanilje ekstrakt og mandelessens.  Når allt er blandet har du i mel og kjører allt i maskinen til du har en fast deig.

Del deigen i 2 deler og farg den ene delen rød/mørk rosa.

Pakk begge deigbitene i plast og legg de i ca 30 min. i kjøleskap. Ta små deig biter og rull til lengder som er ca 10-12 cm lange. Ta så en lengde av hver farge å legg inntil hverandre, tvinn de så forsiktig sammen.

 Legg de på bakebrett og bøj stangen i den ene enden slik att den får riktig «J»- form.

 Sett nå hele brettet ca 10 min i kjøleskap for å forhindre at kakene sprekker ved steking, i mellomtiden skrur du ovnen på 190 grader. Stek kakene midt i ovnen i 8-10 min. Følg godt med så de ikke blir overstekt, det hvite på kakene skal så vidt bli litt brunt i kanten. Ta de ut og la de kjøles på brettet. Legg i lufttett boks.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s