Bananbrød med Macademia og Kokos


 

 Dette er kaken du kan sette frem til kaffen og være sikker på at alle vill elske  – store som små! En kake du bare MÅ ha en bit til av. Den egner seg også godt å fryse ned så det er en ypperlig kake å ha på lur i fryseren. Macadamia nøtt er en absolutt favoitt hos meg, og den passer helt perfekt med banan og kokos som følgesvenner. Hvis du ikke ha Macademianøtter kan du erstatte det med valnøtter i denne oppskriften. Til dere som aldri har smakt bananbrød – dere har gått glipp av noe!!! Jeg bruker fersk, revet kokos men det går helt fint med vanlig kokos også. Hvordan du går frem for å få fersk kokos ser du i dette innlegget. Man steker tadisjonellt disse i vanlige brødfomer, men man kan jo lage dem akkurat som man vill! De små på bildene her har jeg laget med en silikonform fra Lékué , disse og flere andre varianter får du kjøpt på Bo Nordisk, jeg synes disse er veldig pene. Her har du oppskriften:

Bananbrød med Macademia og Kokos

 300 g mel
3/4 ts bakepulver
1/2 teskjed natron
1/4 ts salt
170 g smør i romstemperatur
150 g brunt sukker
120 g vanlig sukker
3 egg
1,5 ts vanilje extract
revet skall av 1 sitron
3 godt modne bananer
3 ss yoghurt (eller du kan bruke rømme)
80 g hakkede Macademia nøtter
70 g revet kokos

 Sett ovnen på 190 grader. 
Visp smøret luftig sammen med brunt og vanlig sukker.

 

 

 Ha i ett egg av gangen, vist i mellom hvert.

Mos bananene og ha i disse sammen med vanilje, rømme og revet sitonskall , bland godt.

Bland mel, bakepulver, natron og salt sammen i en skål.

 Ha i dette sammen med røren og slutt å vispe så fort alt er blandet.

 Hakk nøttene og ha i disse sammen med kokosen helt til slutt, vend de bare inn i røren.

Spray en til 2 brødformer (avhengig av størrelsen på dem) med formfett og strø dem med mel. Ha i røren og stek kaken på 190 grader i 45-60 minutter – her må du sjekke med bakepinne, når den kommer ut ren er kaken ferdig. Lager du minikaker som jeg har gjort trenger de kun 20-30 minutter. La den vile ca 10 min i formen og snu den så over på en rist til avkjøling.

Ta frem kaffen å kos deg!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s