Swiss Meringue Buttercream og piff opp vanlige kjeks!


Idag har jeg lekt meg med litt ulike sprøyteteknikker og noe jeg alltid har syns ser så fint ut er smørkremroser! Jeg hadde ikke helt energi til å begynne å bake etter å ha laget en stor porsjon med Swiss Meringue Buttercream (se oppskrift under) for å ha til kurs, og dermed kom ideen om å piffe opp noen oreokjeks jeg hadde liggende her. Denne ideen kan brukes på hvilke som helst kjeks, kaker, cupcakes og jeg syntes det ble en sjarmerende ide. Disse er laget med en Wilton 104 tip. Server en av disse på hver kaffekopp slik jeg har gjort her for å sette en ekstra spiss på neste kaffebesøk!

Dere som følger bloggen min vet at jeg ofte bruker smørkrem på Cupcakes pga. at jeg ønsker noe man kan lag flotte former av som holder formen godt. Problemet er ofte at mange synes smørkrem blir alltfor mektig, derfor vill kommer her oppskriften på Swiss Meringue Buttercream , en smørkrem som ikke er for «smørrete» men har en mild god smak. Samtidig holder den formen utrolig godt og kan derfor brukes til feks. Solsikkercupcakes og Smørkremroser. Mange sverger til Martha Stewarts oppskrift men jeg foretrekker denne. Den er fra nettsiden Sweetapolita og har et bedre smør/marengs forhold synes jeg, med mindre smør enn den klassiske. Du kan oppleve at den krever ganske mye farge hvis du ønsker å farge den i sterke toner, jeg har også erfaring med at du får lettere farge med merket Americolor enn Wilton på denne kremen. Her er oppskriften:

Swiss Meringue Buttercream
8 eggehviter
400 g sukker
565 g smør i kuber
1 ss Vanilje ekstrakt
(1/8 ts salt dersom du bruker usaltet smør, jeg bruker vanilg smør så jeg dropper salt)

Du bør også ha et godt sukkertermomenter, jeg er utrolig fornøyd med dette her: Mingle – Universal temometer / sukkertemometer!

Tørk av en stålbolle med litt sitron eller eddik for å være sikker på at det ikke er noe fett i bollen. Kutt smøret i små kuber og la det stå på benken mens du lager resten.

Kok opp en kjele (som er stor nok til at du kan sette bollen oppå uten at den dette nedi ) med vann Nb! vannet skal ikke komme nær bollen, og det skal ikke fosskoke men småkoke i bunnen av kjelen.

Sett stålbollen oppå, ha i sukker og eggehviter.

Visp nå forsiktig hele tiden mens blandingen varme seg opp helt til du er på 60 grader og allt sukker har løst seg opp.

Ta nå blandingen over i en kjøkkenmaskin og miks helt til bollen ikke kjennes varm lenger , til den har omtrent kroppstemperatur.

Ha så i vanilje, fortsett å mikse.

Du skal nå ha en tykk, blank marengs blanding. Ha så i smøret litt etter litt mens du mikser på lav hastighet, fortsett til allt er blandet.

Blir blandingen kornete/grøtete må du bare fortsette og mikse til du har en fin kremet og luftig smørkrem. Oppbevares i kjøleskap , men ta den ut i god tid før du bruker den. Ellers kan du fryse den og ha til en annen gang.

Ønsker dere en fin dag!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s