Yoghurtkake med Appelsin og Blåbær og nye, geniale måleskjeer


Denne kaken er et friskt pust i en ellers så søt og mektig kakeverden. Den kan kanske til og med komme unna med å spises som et lite tillegg til fokosten og morgenkaffen? Kaken kan selvfølgelig varieres på mange måter, appelsin kan erstattes av sitron eller lime, blåbær med bringebær etc. Den er veldig saftig og frisk på smak, med mye bær. Som dere som er faste følgere av bloggen sikkert har fått med dere så får jeg innimellom tilsendt nye bakeprodukter som har kommet på markedet for å teste ut disse. Jeg får ikke betalt for det og tjener ingenting på eventulle salg som siden min genererer,  jeg gjør det rett og slett for å få prøvd ut det som er på markedet og se hvilke produkter som er gode. Også deler jeg mine erfaringer med dere. Denne gangen har jeg kommet over et utrolig smart måleredskap jeg fortelle om.

 Disse skjeene kan stilles inn etter hva slags måleenhet du vill bruke, den store viser spiseskjeer, cups, milliliter og oz. Du kan altså stille den inn på feks. 3 ss og se hvor mye dette utgjør i de andre enhetene, samtidig som du få akkurat den mengden du ha valgt. Det finnes også en mindre skje som i tillegg viser teskjeer også. Du kan fylle den emd både flytende og tøtte ingredienser. Jeg er veldig glad i å bruke oppskrifter fra ulike land og mange av dem er på engelsk og står i Cups eller Oz, og da er denne helt genial å bruke siden den har internationale mål i tillegg til de nordiske. Så disse anbefaler jeg dere å ta en titt på, de heter Dalla Piazza – Nuscup og finnes i stor og liten størrelse. Det finnes også en youtube video der man ser ordentlig hvordan de fungerer.  Jeg har fått mine fra nettbutikken BoNordisk som jeg ofte tester ut bakeutstyr for. Men når tilbake til kaken – her er oppskriften:

Yoghurtkake med Appelsin og Blåbær

3,5 dl + 1 ss mel
2 ts bakepulver
2 dl yoghurt (naturell, tyrkisk eller vanilje)
2 dl + 1 ss sukker
0,5 ts salt
3 egg
0,75 dl olje
0,5 ts vanilje ekstrakt
150 g blåbær
revet skall fra 1 appelsin
saften fra 1 stor appelsin

Sett ovnen på 175 grader. Smør en form av «brødformtype» og strø den med mel, hvis ikke du har en type form som ikke trenger smøring. Bland sammen 3,5 dl mel, bakepulver og salt i en skål.

I en bakebolle visper du sammen yoghurt, appelsinskall, egg, vanilje,olje og 2 dl sukker.

 Ha så det tørre i sammen med det våte.

 Ta fram blåbærene og bland disse forsiktig med den siste spiseskjeen med mel.

Vend så blåbærene forsiktig inn i røren. Hell røren i formen.

 Stek på 175 grader i 50-70 min avhengig av størrelsen på formen din.

 Test med bakepinne, den skal komme ut ren. La kaken vile på benke i ca 10 min ,ta den over på rist. Stikk endel hull i kaken med en bakepinne. Kok opp appelsinsaften med en ss sukker.

 Hell så denne laken over den varme kaken (husk å ha noe under før du heller). La den avkjøles helt. Sikt over melis om du vill.

Server 🙂

 

 

3 tanker på “Yoghurtkake med Appelsin og Blåbær og nye, geniale måleskjeer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s