Test av Cupcake dekorasjonssett for barn


Etter hvert som Cupcakes og baking generelt har blitt så utolig populært de siste årene så kommer det fler og fler produkter i salg som er relatert til dette. Noe jeg var litt nysgjerrig på var disse Cupcake dekoreringssettene som er beregnet på barn/hele familien.  Siden sønnen vår bare er 1,5 år så måtte jeg «låne» noen andre barn og fikk dermed hjelp av to nydelige jenter på 3 og snart 6 år som ville prøve seg på Cupcake dekorering. De nydelige kakene på bildet over har jentene pyntet selv. I denne testen har vi prøvd ut 2 st sett som selges rundt på nett og i butikker, begge fra kjente merker. Det ene var Lékue sitt Muffins & Kids set og det andre var Cuisipro sitt Cupcake Corer and Decorating Set. Jeg lot barna prøve seg frem med de ulike dekoreringsredskapene og fikk etterpå tilbakemeldiger både fra jentene og fra mamma Trine. I tillegg til at jeg selvfølgelig gjorde endel observasjoner på egenhånd. Settene viste seg å være ganske så ulike. Her følger en beskrivelse av de erfaringene vi gjorde med begge sett:

Lékué: Muffins & Kids set

 

Settet inneholder en dekorpenn (den er grønn i settet med jeg har her brukt min brune som jeg hadde fra før) , en liten slikkepott og 6 muffinsformer i silikon. Settet ligger på mellom 250-300 kr , fås kjøpt på forskjellige steder bl.a BoNordisk , Kitch’n , Tilbords butikkene (har i hvertfall fått beskjed om at Haldenbutikken har) og sikkert flere andre steder også. Når det gjelder innholdet i pakken så vill jeg trekke frem følgende: jeg ble overrasket over at det var dekorpennen og ikke Decomax som var i pakken. Decomax er «storebror» til dekorpennen og kommer med 6 ulike munnstykker mens dekorpennen bare har 2. Dessuten er de 2 tippene som er med til dekorpennen kun vanlige runde tipper , så den egener seg veldig godt til å ringle feks. saus eller smeltet sjokolade over mat og dessert men jeg lurte veldig på hvordan dette ble til Cupcakes. Silikonformene er kjempefine synes jeg, det er pefekt til mindre barn som har vansker med å ta av papiret og de kan brukes om og om igjen. Jeg bruker disse også til å sette vanlige papirformer i under steking , som en støtte når jeg ikke har mere plass igjen i muffinsbrettet. De oransje papirformene på bildet er fra Moomin og de anbefales virkelig, veldig tykke og faste i formen, sitter godt fast på muffinsen. Akkurat den slikkepotten som følger med har jeg ikke prøvd, men jeg bruker Lekue sitt bakeutstyr mye til vanlig og har alltid vært veldig fornøyd.

 

 

 Cuisipro: Cupcake Corer and Decorating Set

Inneholder 2 st. dekoreringsflasker, en spatel og en «corer» til å ta ut en grop i mitten av muffinsen så den kan fylles med noe godt. Fås kjøpt på Bo Nordisk for 198 , Tilbords butikkene (har i hvertfall fått beskjed om at Haldenbutikken har) – og finnes helt sikkert andre steder også, men kommer ikke på noen nå i farten. I dette settet får man en dekoreringsbeholder med rund tip og en med stjernetip – veldig bra med stjernetippen for denne likte jentene i testen min veldig godt. Spatelen er fin å smøre ut med og den lille saken til å ta ut hull i midten med gjør det hele ekstra morsomt.

Konklusjon og resultat

Kaja på snart 6 år og Hedda på 3 år var veldig ivrige og flinke testere med høy motivasjon og bakeglede! De fikk velge farger selv – rosa grønn og lilla ble bestillt rimelig raskt! Nå til den største utfordringen, som jeg ser det, med disse settene: det blir fort vanskelig/for hardt for barn å trykke ut frostingen. Jentene måtte flere ganger få hjelp av mamma for å i det hele tatt få noe ut. Lekue sin dekorpenn var helt klart værst på dette området, hullene i tippene er veldig små og flasken er hard å trykke på. Det ble fort klart at denne må være beregnet på en mye mer flytende glasur enn på frosting. Vi brukte forresten Betty Crockers ferdig frosting på White Velvet Cupcakes. Frostingen ble for tykk , og det eneste de kunne lage med den type tipper ble jo da «spagetti tråder». Det samme gjelder egentlig Cuisipro sin runde tip , selvom denne var noe enklere å trykke på. Flasken fra Cuisipro med stjernetip derimot var en soleklar favoritt , siden har en såpass mye større åpning var det mye lettere å trykke ut av denne selv. Men for Hedda på 3 år ble selv denne litt for hard. Cupcake Corer til å ta ut i midten var også populært og jentene kunne fylle hullet med frosting, Non-stop eller annet godt. Konklusjon: Cuisipro sitt sett vinner testen hos meg – helt klart mest morsomt å bruke og mye lettere for barna å bruke selv. I tillegg har det den laveste prisen. Lekue sitt sett holder ikke helt her mener jeg , jeg elsker dekorpennen til kakepynting og annet men til Cupcakes og som redskap for barn synes jeg ikke den passet. De andre tingene i settet er sånt som er greit å ha, men jeg skulle likt å prøve ut en annen gang om ikke Decomax passer bedre i et Cupcake sett. Takk til Bo Nordisk for testproduktene og takk til Trine og Ole for lån av nydelige barn 🙂

 Så gratulerer til Cuisipro denne gang!

 

 

 

 

 

3 tanker på “Test av Cupcake dekorasjonssett for barn

  1. Veldig fine kaker jenter;)viktig at produktene er beregnet for barn ,når det er barnesett de selges som.Her har testpanelet og sukkerfeen gjort en flott jobb.Har selv den største ,decomax.Klart den burde ligge i barnepakka;)

  2. Hei 🙂

    Vi i Kvinnemagasinet Femelle lurte på om vi kunne fått lov til å låne oppskrifter og bilder fra bloggen din til vår faste «Søtt & Godt» kategori? 🙂

    Du vil da selvfølgelig bli linket til i alle artiklene vi skriver hvor vi låner oppskrifter og bilder! 🙂

    Svar gjerne på denne mailen til reidunbeate@femelle.no 🙂

    Ser frem til å høre fra deg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s