Red Velvet Whoopie pies og test av Whoopiematte


 Nydelige og fantastiskt gode, og akkurat store nok til at du med god samvittighet kan unne deg mer enn bare én – Whoopie pies. Dette er Red Velvet varianten med Cream Cheese frosting i midten og de er utrolig gode! Det har kommet et rykende ferskt podukt på markedet – Whoopie Matten. Denne er «storebror» til Makron matten som jeg har skrevet om her tidligere, og kan i tillegg til å brukes til Whoopie Pies også brukes til å lage kjempemakroner. Merket heter Lékué og den fås kjøpt i butikker som fører merket feks. Bo Nordisk, Tilbords og Kitchn, Traktøren etc. Siden jeg allerede er fan av den første matten måtte jeg jo teste ut denne også, og jeg må si at jeg er blitt nesten enda mere glad i denne. Kakene får en flott størrelse, det er lett å få dem like store og fint runde og de er veldig lette å ta av matten. Nå til oppskriften på Red Velvet Whoopies:

Red Velvet Whoopies ( ca. 30 st)

50 g sjokolade i biter
170 g smeltet smør
1,25 dl rømme
2 egg
1,5 ts eplesider eddik
0,5 ts vanilje ekstrakt
Rød konditor farge (gele elle paste er best)
6 dl mel
3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts bakepulver
0,25 ts natron
en klype salt

En sats Cream Cheese Frosting

Sett ovnen på 175 grader
Smelt sjokoladebitene og la den smeltede sjokoladen stå så lenge.

Visp sammen smeltet smør, rømme, egg , eddik , vanilje og rød farge.

I en separat skål blander du sammen mel, sukker , kakao, bakepulver, natron og salt.Ha det tørre litt etter litt i sammen med det våte mens du visper til alt er blandet. Tilslutt tar du i den smeltede sjokoladen, bland godt.

Hvis du har Whoopie matten fyller du nå den midterste rundingen med røre. Jeg brukte en spøytepose med en stor rund tip til dette. Har du ikke matte lager du rundinger på et bakepapir. For å få de mer jevne i oveflaten kan du ta litt lunket vann på fingeren og glatte de ut litt. Stekes på ca 175 grader i 10 min, du meker når de er gjennomstekte ved at de gir litt «fjæring» ved trykk.  La de hvile på matten/bakepapiret i ca 10 min, ta de så over på en rist. Lag ferdig Cream Cheese Frostingen og fyll denne i mellom 2 Whoopies, gjenta til alle er fyllt. Nå er det bare å kose seg 🙂

 

2 tanker på “Red Velvet Whoopie pies og test av Whoopiematte

  1. Tilbaketråkk: Eksklusivt tilbud kun for Sukkerfeens lesere med vinnersjanse!! | Sukkerfeen

  2. Tilbaketråkk: Sukkerfeens makeover med nytt design, ny logo og Give Away! | Sukkerfeen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s