Rafaello Kake – kokos møter vanilje i denne nydelige sommerkaken


Denne kaken kan lages både som langpannekake eller i springform, den forener søt smak av kokos med en deilig og mild vanilje krem på en hvit bunn som smelter i munnen. Jeg fikk først høre om Rafaello kake gjenom en kollega som spurte om ikke jeg kunne lage det å ta  med på jobben, han fortalte videre at han var veldig glad i denne kaken som barn.  Jeg kjente ikke til denne kaken fa før, men fant raskt ut at det en veldig populær kake i Bosnia og landene rundt. Kaken har en bunn som er basert på eggehviter, det gir en luftig og lett konstistens. Det øverste laget består av en tykk god krem, toppet med kokos.  Navnet kommer fra gotteriet Ferrero Rafaello, som er den lyse tilsvarigheten til Ferrero Rocher. Jeg har nå servert denne både på jobb og hjemme og alle elsker den – anbefales! Her er oppskriften:

Rafaello cake (nok til en liten langpanne)

6 eggehviter (eggeplommene brukes i kremen)
250 gram sukker (mal gjerne dette i en blender så det får enda finere konsistens)
150 kokos (dette males også i blender til finere konsistens)
100 g mel
1 ts bakepulver

Krem
6 eggeplommer
5 dl melk
150 g sukker
4 spiseskjeer mel
2 ts vanilje ekstrakt (eller man kan bruke fersk vaniljestang)
200 g smør i romstemperatur

Kokos til å drysse over kaken før servering

Separer eggene med hviter og plommer hver for seg

Mal sukker og kokos i en blender – hver for seg! (Begynn med sukkeret slik at ikke fettet fra kokosen kommer borti sukkeret og ødelegger marengsen).

Sett ovnen på 160 grader, kle en liten langpanne med bakepapir. Pisk eggehvitene i en bolle til hvitt skum, tilsett litt og litt av det malte sukkeret og pisk videre til du har en stiv marrrengs. Vend nå forsiktig inn kokos, bland mel med bakepulver og vend inn dette også. Smør røren utover bakepapiret.  Stek på 160 grader i ca 30 minutter eller til den er gjenomstekt – sjekk med en bakepinne at den er gjenomstekt. Mens bunnen er i ovnen lager du krem:
Kok opp 4 dl av melken sammen med sukkeret, ta den av platen.

Rør sammen eggeplommer, mel, vanilje og den siste dl av melken.

Rør så eggeblandingen godt sammen med den varme melken, rør sakte til du får en tykk krem. Det kan ta ca 5 min minutter før den tykner.  Pisk opp smørret og visp inn kremen i smørret litt etter litt. La både kakebunnen og kremen stå til det har ca romstemperatur, smør ut kremen over bunnen (det kan være lurt å først snu bunnen opp-ned og dra forsiktig av bekepapiret), og sett hele kaken til avkjøling i kjøleskap.

Den bør står minst 2-3 timer i kjøleskap før servering. Før servering drysser du over revet kokos. Server som den er eller gjør som jeg har gjort her å stikk ut søte former med en utstikker.

Kos dere!

5 tanker på “Rafaello Kake – kokos møter vanilje i denne nydelige sommerkaken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s