Bløtkake og hvordan pynte den med enkle, elegante ruffles


Ifjor laget jeg Svensk Princesstårta til pappa når han hadde bursdag, også i år var det marsipankake som sto øverst på listen. Denne gangen brukte jeg en veldig enkel men utrolig dekorativ pynteteknikk, denne passer perfekt for meg som ikke er så veldig erfaren med å trekke kaker. Det går i tillegg ganske fort og kan varieres med farger og form. Jeg synes også at noen ganger er det enkle det beste og jeg synes denne kaken med solsikketema ble enkel men alikevel elegant og sjarmerende. Hvordan du lager denne typen «ruffles» og oppskrift og beskrivelse på denne gode bløtkaken med jordbær og vaniljekrem kan du lese om i dette innlegget.

Lett og luftig sukkerbrød
Jeg brukte den samme oppskriften som til Prinsesstårtan , oppskriften og beskrivelse finner du her.
Jeg fordeler røren i 3 st former a 20 cm, før jeg heller de opp i formene farget bunnene i matchende nyanser. En gul, en orange og en aprikos. Dette gir et ekstra overraskelsesmoment når det første stykket skjæres opp. Slik så mine bunner ut før de skulle stekes:

  

På den første bunnen har jeg først et tynnt lag med jordbærsyltetøy, så er det skivede friske jordbær. Oppå jordnærene er hadde jeg et tykt, godt lag med vaniljekrem.

Så er det på med neste bunn, på denne har jeg en blanding av vispet kremfløte og vaniljekrem. Også kommer den tredje sukkerbrødbunnen på toppen.

Deretter bruker tar jeg på et lag med vispet krem over det hele, og setter  den i kjøleskapet en god stund.

Så til pynten!

På denne kakn har jeg brukt det jeg hadde til overs hjemme, det ble nemlig litt bråbestemt at jeg skulle lage den slik jeg gjorde. Blomstene er av sukkerpasta og resten av marsipan.

Blomstene er tatt ut med en utstikker og så bearbeidet med verktøyet dere ser på bildet.

 Jeg har brukt litt forskjellige nyanser av gul og orange, og etterpå har jeg skyggelagt enkelt steder på blomstene med et brunt petaldust , en spiselig pulverfarge, for å få mer dybde. I midten har jeg satt sølvfargede non-stop fra nettbutikken Strössel & Annat.

Ruffels på kaken er laget på denne måten:

Ta ut sirkler i den størrelsen du ønsker

Lag 2 små bretter øvers på sirkelen og form de så de blir litt «poseste»

 Sett de ved siden av hverandre på kaken på denne måten, med litt overlapping:

Når du er ferdig med hele første raden (du starter nederst på kaken) setter du rundingene i andre raden mitt i mellom de fra første rad med litt overlapping. Lykke til med kakebakingen!

4 tanker på “Bløtkake og hvordan pynte den med enkle, elegante ruffles

  1. Så fin den var.Min svigermor bruker marsipan på den måten og det hadde jeg ikke sett noen gjorde før jeg så henne lage en kake.Dert blir jo så stilig.
    Ønsker deg en knallfin søndagskveld.

  2. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Ja, det er en veldig grei teknikk , kakene blir nydelige og litt annerledes enn bløtkaker flest 🙂 Lykke til med bakingen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s