Marsipankake til bestemor og enda en pynteteknikk – Frills


På lørdag skulle vi feire min bestemors 80 års dag, i den forbindelse ville bestemor at jeg skulle bake en marsipankake til selskapet, noe jeg selvfølgelig sa ja til. Dt bl en stor utfordring, kaken skulle være til 50 personer (!) og så stor kake som denne har jeg ikke laget før. Teknikken jeg har brukt til å pynte med her kalles for «frills» eller «ruffles». Jeg synes den gir et nydelig, romantisk og særpreget resultat. Det minner litt om blonder! Jeg laget allt dette ensfarget hvitt slik at det skulle være enkelt og elegant, toppet så kaken med en stor ferskenfarget rose, noen solsikker og litt småblomster i de samme fargene. All pynt er laget i marsipan. Hva jeg hadde inni kaken og hvordan du lager denne blondeeffekten på kaken viser jeg i dette innlegget.

Til denne kaken har jeg brukt denne oppskriften til bunnene , det er en veldig enkel oppskrift som gir veldig lette bunner, kjempegode. Jeg har her ganget oppskriften med 3 og stekt opp 3 bunner på 28 cm som er stablet på hverandre. Det første laget er fyllt med ett lag hjemmelaget bringebærsyltetøy, friske bringebær, friske blåbær og masse hjemmelaget vaniljekrem. Til vaniljekremen anbefaler jeg Luksus Vaniljekrem , følger du beskrivelsen her vill du alltid få et supert resultat – det er i hvertfall min erfaring. Lag nr 2 i kaken er fyllt med stort sett det samme bare at jeg har blandet vaniljekremen 50/50 med pisket kremfløte. Pisket krem er så brukt til å smøre inn kaken helt, jeg sprøyter også et lag med krem rundt bunnene slik at ikke vaniljekrem og bær skal tyte ut på sidene. Når du har smørt inn og rettet opp kaken med krem, sett den en god stund i kjøleskapet før du trekker med marsipan.

Nå til pyntingen!

Pynte en kake med frills

Du trenger: marsipan og kake såklart, en frillcutter, en grillpinne/strikkepinne eller lignende, spiselig lim (eller løs opp litt marsipan i litt vann og bruk dette vannet). Frillcutter et et verktøy som ser slik ut:

Frillcutter

Jeg trakk denne med ett lag marsipan først, dette gir penest resultat. Start med å kjevle ut marsipanen og trykke ut ringer på denne måten.

Skjær over slik at du får en remse og rull grillpinnen over kanten slik at du får det mønsteret du ønsker

Så fester du remsen på kaken med litt vann/lim. Hvis du ønsker at «blondene» skal stå ut som på min kake , begynner du øverst og arbeider deg nedover. Ønsker du de mer som et mykt «stoff» kan du starte nederst og jobbe deg oppover. Den øverste remsen har jeg satt så kanten går litt over kaken og danner en slags ramme rundt.

 Du velger selv hvor jevne du vill ha dem og hvor mye de skal stå ut fra kaken eller om du vill ha dem mer inntill. Jeg ville ha et håndlaget og litt rustikkt preg over min.

Her er noen bilder av prosessen fra blomstene, lykke til med bakingen!!

2 tanker på “Marsipankake til bestemor og enda en pynteteknikk – Frills

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s