Whiskykake – nydelig sjokoladekake med smak av Whisky


Denne kaken ble laget etter ønske fra min samboer. Han ville gjerne ha med seg en kake på jobben og ønsket at Whiskey skulle være en av ingrdiensene. I denne kaken møtes smakene sjokolade, whiskey og et snev av kaffe. Trenger jeg si mer? Denne kaken lages i liten langpanne eller kvadratisk form og har en deilig sjokoladeglasur på toppen. Oppskriften er fra en oppskriftsbok i serien Kjøkkenklassikere og denne boken heter rett og slett «Sjokolade». Kaken passer også de som ikke er så glade i Whiskey til vanlig, sammen med de andre smakene blir dette et nydelig krydder som gir kaken det lille ekstra. Her kommer oppskriften:

Whiskykake (8-10 personer)

250 g smør
200 g mørk sjokolade
375 g sukker
1 1/4 dl Whiskey
1 ss pulverkaffe rørt ut i 1 1/4 dl varmt vann
250 g hvetemel
172 ts bakepulver
40 g bakekakao
2 egg lett vispet sammen
3 ss ekstra whisky

Sjokoladeglasur
3/4 dl kremfløte
90 g mørk sjokolade i biter
1 ss kaldt smør

Sett ovnen på 160 grader og smør en form på 20×20 cm eller tilsvarende. Det anbefales å kle bunnen og gjerne sidene med bakepapir så den ikke setter seg fast. I en kjele , over svak varme, blander du smør, sukker sjokolade, whisky og kaffe. Rør forsiktig til allt har smeltet sammen.

I en bolle blander du sammen mel, bakepulver og kakao.

 Hell den flytende smørblandingen i bollen med det tørre og rør dette sammen. Bland tilslutt inn eggene.

Når du har en jevn røre heller du denne i formen og steker på 160 grader i 1 time og 15 minutter eller til en bakepinne stukket i midten av kaken kommer ut ren. Hell den ekstra whiskyen over kaken mens den er varm. La den hvile i formen i ca 20 minutter, ha den så over på en rist for videre avkjøling.

Lag glasuren gjennom å varme opp fløten i en kjele til rett under kokepunktet, ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til du har en jevn glasur. Helt tilslutt rører du inn en ss kaldt smør, denne gir en blank og fin ganache. La denne avkjøles litt , så den ikke er for rennende – smør den så på kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

Serveres som den er eller med feks, is og jordbær.

Håper dere liker den like mye som meg!

8 tanker på “Whiskykake – nydelig sjokoladekake med smak av Whisky

  1. Hvilke whisky er det som egner seg best? Kan jeg bruke «Jameson»? Såg super digg ut den kaken, så gleder meg til å lage 😀

  2. Hei.
    Lurte på om denne kaken egner seg til frysing..?
    Står midt i baking av kaken til min fantastiske pappa som er stor whiskyfan! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s