Nydelige Vafler til all slags bruk og test av nye vaffelformer!


For litt siden ble jeg kontaktet av firmaet Hamonoya, importøren av Lékue, som lurte på om jeg ville teste ut et nytt produkt på markedet – vaffelformer i silikon til å steke i ovnen! Jeg må si at det første jeg tenkte var at dette hørtes veldig merkelig ut – lage vaffler i ovnen. Det kan da umulig bli «ordentlige vaffler» tenkte jeg. Men tilfeldigvis var vi uten vaffeljern akkurat da , vårt gamle hadde gått av med «pensjon» , og jeg er allt for nysgjerrig til å la noe være uprøvd , så kort tid etter kom disse formene i posten. Dere som leser bloggen min ofte vet at Lékue er et merke jeg liker godt og bruker mye, så jeg var veldig spent. Jeg brukte oppskriften som fulgte med i heftet da jeg ikke var helt sikker på hvordan dette skulle bli. Helt ærlig så ble jeg veldig overrasket! Det fungerte over all forventning, det var my lettere enn man skulle tro og det va utrolig kjekt å få 8 store vaffler ferdige akkurat samtidig, og å slippe å følge med på jern og fylle på etc. Når man lager vafler i jern så rekker alltid noen å bli slappe og kalde, men her kan alle gjestene få varme og ferske vafler samtidig. En klar fordel. Oppskriften var utrolig god, og den kan brukes både som dessert vaffel, som jeg har gjort her, eller man kan droppe sukkeret og lage lekre forretter eller lunsjretter av disse. Jeg likte denne måten å lage vaffler på så godt at jeg lagde en ny runde dagen etter. Mange forbinder dette utseende på vafler med Belgiske vafler, jeg har lest litt om dette og lært mg at det finnes 2 typer belgiske vafler. En lettere sprø type og en som er seig , kompakt og veldig søt. Jeg tror det er sistnevnte mange her i landet tenker på som belgisk vaffel, og denne er jeg litt usikker på om kan lages i denne typen former da jeg innbiller meg at deigen er veldig fast ( det er gjærdeig) og at den trenger å presses sammen i et jern. Men det gjenstår å prøve. Min pappa lager forøvrig verdens beste vafler (klassiske vaffler) , neste gang skal jeg teste ut hans oppskrift i disse formene og dele med dere. I innlegget her viser jeg også hvordan man bruker silikonformene. Her kommer i hverfall oppskriften på disse gode vaflene som kan brukes til «alt»:

Vaffler til all slags bruk!
3 egg
410 ml melk
240 g mel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
110 g smør – smeltet
2 ss sukker (hvis du lager dessertvafler)
0,5 ts kardemumme – valgfritt , men jeg har alltid kardemumme i vafler
 

Sett ovnen på 220 grader.
Pisk sammen egg og melk, tilsett det smeltede smøret.

Bland sammen mel, salt, kardemumme og bakepulver, ha dette i røren og bland godt.

Tilslutt tilsetter du sukkeret.
Pensle formene forsiktig med litt smør. Sett formene på et stekebrett og fyll de med røre , det skal være nok til at de små fikantene på toppen akkurat dekkes.

Sett brettet inn i ovnen og stek i 10 min eller til du ser at de begynner å få litt farge. (fargen ble sterkere på bildene enn den var i virkeligheten)

Ta brettet ut , snu forsiktig formene opp og ned på brettet som er dekket med bakepapir. Ta av formen slik at vaflene nå ligger med mønstert opp. Stek de videre i ca 4-5 minutter til de er gyldne.


Serveres som de er, eller med ditt favoritttilbehør. Is og sjokoladesaus slår aldri feil, eller bare sjokoladesaus og melis som jeg har her!

Kos dere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 tanker på “Nydelige Vafler til all slags bruk og test av nye vaffelformer!

    • Hei! Disse er veldig nye på markedet, og de ferreste butikker har fått dem inn. Jeg vet at flere kjeder fører dette merket og sikkert kan bestille det opp. Nettbutikken BoNordisk får de inn i løpet av November og de kommer også til å komme til flere av Tilbordsbutikkene. Hvis du gjør ett Google-søk på Lekue vaffelformer så tror jeg du får frem noen som selger de allerede. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s