Halloween marengser, morsomt og enkelt!


Jeg trodde egentlig ikke jeg skulle rekke å lage noe til Halloween i år, men så kom jeg over noen morsomme marengsideér som passet perekt for oss som er ute i siste liten. Hvis du ikke har laget noe til ikveld enda så er det ikke forsent enda. Marengs kan brukes på uendelig mange måter. Man kan farge dem, smaksette dem og lag hvilke former som helst. Her har dere en beskrivelse på «skumle» spøkelser og knokler!

Marengs
3 eggehviter
150 g sukker
1/4 ts salt
1/4 ts smaksekstrakt feks. vanilje

Sett en stålbolle over en kjele med kokende vann

Ha i alle ingrediensene , visp hele tiden til sukkeret har smeltet. Ha nå over røren i en kjøkkenmaskin med visp, ellr bruk håndmikser. Visp hardt til du har en stivpisket marengs som holder formen


Sprøyt ut figurene med en sprøytepose, jeg har brukt en stor, rund tip. Marengsene stekes på ca 95-100 grader i 1 time. La de stå og kjøle seg til romstemp i ovnen før du tar de ut og løsner de forsiktig fra papiret.

Slik lager du knokler og spøkelser:

Knoklene sprøytes ut i en hel «operasjon», begynn med hjerteformen på den ene siden, dra så ut til den lengden du ønsker og ny hjerteform på andre siden.

De er veldig lette å lage og ser kjempekule ut. Om man vill kan man ha i litt svart konditofarge så får man mer gråaktige knokler eller man kan børste på kakaopulver når de er ferdig stekte så de ser litt møkkete og gamle ut.

Spøkelsene lages med samme type tip , man trykker bare rett ned mot bakepapiret men endrer tykk og motstand slik at de blir tykkere i bunnen og får et «hode»  øverst. Disse er bare enda morsommere om alle er ulike og har forskjellige former.

 Etter de var ferdigstekte har jeg har dyppet bunnen i smeltet sjokolade og satt på ferdigkjøpte , spiselige øyne. Man kan fint bruke sjokoladeknapper som øyne isteden.

 

 

 HAPPY HALLOWEEN ALLE SAMMEN!!!

 

 

2 tanker på “Halloween marengser, morsomt og enkelt!

  1. Tilbaketråkk: Enkel Lemon Curd og frisk og lekker sommerkake | Sukkerfeen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s