Sjokobanan Cupcakes – saftige og utrolig gode


Igår var det Farsdag, og det feiret vi med Sjokobanan Cupcakes. Disse er utrolig saftige,  banan og sjokolade er den perfekte kombinasjon. Jeg ville pynte disse på en naturlig og enkel måte, så over sjokoladefrostingen har jeg kun strødd over noen salte peanøtter og litt kokos. Når man skal smaksette bakst med banan så lønner det seg å bruke frukt som er godt moden. Gjerne noen som er litt brune i skallet, disse er søtere og gir mere smak. Frostingen jeg har brukt er den jeg kaller White Chocolate Frosting , men jeg har byttet ut den hvite sjokoladen med en halvmørk vanlig sjokolade (55 % kakao brukte jeg), Her kommer oppskriften!

Sjokobanan Cupcakes ( ca 18 st)

2 st godt modne bananer
1,5 ts sitronsaft eller limesaft
270 g hvetemel
en klype salt
115 g smør , romstemperert
280 g sukker
2 egg
1,5 ts vanilje ekstrakt ( eller 2 ts vaniljesukker)
2 dl rømme
0,5 dl melk
1 ts natron
50-100 g lyse sjokoladeknapper (ta så mye som du har lyst til)

Til pynting: en sats frosting (husk å erstatte den hvite sjokoladen i frostingen med vanlig sjokolade, gjerne mørk) , salte peanøtter og revet kokos.

Sett ovnen på 150 grader. Mos bananene godt,bland de sammen med sitronsaften i en skål, sett tilside så lenge.

Pisk smør og sukker skikkelig hvitt og luftig, ha i et egg av gangen mens du fortsetter å piske. Tilslutt har du i vaniljen.

I en bolle blander du sammen mel, salt og natron

Bland melken og rømmen godt sammen i en skål for seg

Ha i denne , vekselvis med melet, i mikseren med smørblandingen. Fortsatt til hele melblandingen og all rømmen/melken er blandet inn i røren. Det blir en relativt rennende røre. 

Rør nå forsiktig inn bananmosen og avslutt med å ha i sjokoladen.

 Fyll røren i muffinsformen, de fylles til 2/3. Stek de på 150 grader i ca 30 min. Sjekk med en bakepinne, den skal komme ren ut når du stikker den midt i en muffins. Lag ferdig frostingen og sprøyt på denne når de ferdige muffinsene er avkjølt. Strø over salte peanøtter og kokos – nyt!

2 tanker på “Sjokobanan Cupcakes – saftige og utrolig gode

  1. Banan, sjokolade, peanøtter og kokos!! Det virker som litt for mye av det gode, men det ser hvert fall bra ut. Jeg må prøve sjokobanan-cupcakes også får jeg se hva jeg velger som frosting 🙂

    • Kan det egentlig bli for mye av det gode??
      Høres kanske litt mye ut, men når det gjelder peanøtt og kokos så er det bare 3-4 peanøtter på hver og en liten klype kokos, disse kan man lett droppe om man ikke vill ha det 🙂 Banan og sjokolade er hovedsmakene. Men når det er sagt – banan , sjokolade og salte peanøtter er min favoritt kombo – har du feks. prøvd disse 3 sammen på iskrem – nydelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s