Sukkerfeens Appelsinkaker – det 8:de slaget til Jul?


Disse småkakene bare oser av Julestemning!

Sukkerfeens Appelsinkaker vant konkurransen «Årets Julekake» hos Opplysningskontoret for Brød og Korn 2012!! Les dommernes begrunnelse her.

 Man blir jo litt lei de klassiske 7 slag iblant og da kan det være gøy å prøve noe nytt som alikevel er i Julens ånd. Jeg har tidligere også lagt inn masse andre oppskrifter på alternative Julekaker til dere, men disse er noe nytt jeg selv har utarbeidet nå nylig og jeg er veldig fornøyd med resultatet. De smaker rett og slett nydelig, inspirasjonen til disse kom fra den gode gamle appelsinen med nellikspikere i som så mange av oss har vokst opp med. De er veldig enkle å lage, men du må ha kandisert appelsinskall for hånden. Hvordan du lager dette selv kan du lese om her: Kandisert apelsinskall , lager du en omgang som dette så holder det til veldig mange omganger med kaker. Lag ferdig skallene dagen før eller enda lenger i forveien. Glem ikke å se på min andre oppskrifter på julebakst, her finner du oppskrifter som er litt utradisjonelle i forhold til de typiske Norske julekakene, masse godt og spennende for deg som vill prøve en ny vri. Her er oppskriften:

Sukkerfeens Appelsinkaker (ca 30 st, men det avhenger av hva slags utstikker du bruker)

150g smør i romstemperatur
3/4 dl sukker
3 ss kandisert appelsinskall – hakket i småbiter eller syltet appelsinskall
1/2 ts malt nellik
4 dl mel

50 g mørk sjokolade til pynt
noen større biter kandisert appelsinskal til pynt

 

Pisk smør og sukker porøst og luftig

 

Bland sammen mel, nellik og kandisert appelsin.

Bland dette med smør/sukker til du har en fast deig.

Sett deigen i kjøleskapet i minst 15-30 minutter. Sett ovnen på 200 grader (175 om du bruker varmluft) , og trykk deigen ut med en gaffel på et bakebrett kledd med bakepapir til du har et rektangel på ca 25×35 cm. Gaffelen vill gi de røffe stripene på kakene, dette synes jeg gir et veldig hjemmelaget og rustikt preg.

Stek deigen i 13-15 minutter. Ta brettet ut og trykk ut ønsket form med en utstikker hvis du ønsker det. Ellers kan du skjære deigen i små trekanter eller en annen form du liker. Dette må gjøres med en gang du tar den ut av ovnen mens deigen er varm, la den så avkjøles helt på bakebrettet.

 Smelt sjokoladen og bruk feks. en dekorpenn til å lage stilige striper over hver kake, ta en ekstra sjokoladeklump på midten og i denne fester du et stykke kandisert appelsinskall. Nyt de deilige kakene dine! 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s