Enkel Lemon Curd og frisk og lekker sommerkake


DSC_0368 copy

DSC_0377

Lemon Curd er en nydelig , litt syrlig krem som frisker opp enhver søt kake. Passer perfekt nå i sommermånedene. Ofte er det ligg vanskelig å få til slike kremer, man må ta seg god tid og passe godt på hele tiden. Det kan rett og slett være litt mye styr. Denne fremgangsmåten kom jeg over når jeg satt å søkte litt rundt omkring på nettet, og jeg var litt skeptisk i starten , men når jeg testet den ut så funket det kjempebra. Så her har dere oppskriften på Enkel Lemon Curd som alle kan få til. Til mammas bursdag ville jeg lage en frisk sommerkake, men jeg ville også at den skulle være vakker, og gjerne har et litt romantisk preg som passet hennes smak og stil. Til kaken har jeg brukt samme bunn som den jeg bruker til Boston Cream Pie , se oppskriften her. Kakebunnen deles i 2 ,  og fylles med et lag brinbebærsyltetøy ,  så masse friske eller tinede (og avrente) bær, og tilslutt masse lemon curd. Kaken pyntes med et tykt lag marengs, jeg har fulgt denne oppskriften her , men den bør dobles for å få nok. Jeg har sprøytet ut min marengs som rustikke roser. Syntes det passet bra med gaven hennes som bl.a var en lekker termos i serien Thoughtful gardener. Så har jeg stekt kaken litt i ovnen for at marengsen skulle sette seg , jeg har stekt den på grillfunksjon ca 200 g mens jeg sto å så på hele tiden, når den hadde fått litt farge tok jeg den ut.  Bilder og fremgangsmåte kommer under!

Lemon Curd

50 gram smør i romstemp.
200 g sukker
2 store eggeplommer
2 store egg
saft fra 3 store sitroner (ca 170 ml)

Til kaken trenger du også bringebærsyltetøy , bringebær , og ingredienser til marengs som beskrevet i linken over.
DSC_0326

Miks smør og sukker sammen

DSC_0327

Ha i egg litt etter litt

DSC_0328

Ha i egg litt etter litt
Miks godt og visp så inn sitronsaft , miksen ser kornete og ekkel ut – men fortvil ikke! Dette ordner seg snart 🙂

DSC_0332

Varm opp over lav varme , rør forsiktig hele tiden , til du har en glatt røre. Sett opp varmen til medium varme , rør hele tiden , hold på med dette helt til røren blir tykk, dette kan ta litt tid. Kremen skal komme opp til ca 75-77 grader, bruk gjerne et termometer så du ser at den ikke blir for varm.

DSC_0334

NB! Den må ikke koke!

Når kremen har blitt tykk nok, ta den av platen og rør inn sitronskallet. Ha den over i en bolle.

DSC_0336

Legg på plastfilm, helt inntil kremen, da blir det ingen hinne på toppen. Sett den i kjøleskapet til du skal bruke den!

DSC_0345Frisk Sommerkake!

Smør bunnen med syltetøy og legg på bringebær DSC_0348DSC_0350DSC_0351 Lag ferdig marengsen og pynt etter ønske, om du vill kan du steke marengsen litt , som beskrevet over.

DSC_0354DSC_0361

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s