Herlige Stempelkjeks i 2 smaker


DSC_0568 Jeg har skikkelig sansen for de ulike kakestemplene man kan få kjøpt , som gir et kult og proft preg på hjemmelagede småkaker og kjeks, men allikevel beholder det hjemmelagede preget. DSC_0550Jeg fikk disse flotte stemplene fra BoNordisk , å da var det jo bare å sette i gang å bake! Det tok litt trening for å få inn teknikken, men etter hvert gikk det så det suste og hele 60 kaker lå strødd utover benken til kjøling 🙂  Her har dere oppskrift på både vanilje og sjokolade kjeks , varier med de smakstilsetningene du foretrekker. Nå skal jeg forberede meg til kveldens Cupcakekurs.
Håper dere har en fin sommer!!

Stempelkjeks –  Grunnoppskrift – 30st
225 g smør – romstemperert
100 g melis
1 1/4 ts vanilje ekstrakt ( eller 2 ts vaniljesukker)
1/4 ts salt
300 g mel

Sjokoladevariant: Bruk 280 g mel blandet med 30 g mørk bakekakao. Erstatt vanilje med 1,5 ss sterk espresso.

Pisk sammen smør, melis, vanilje og salt til du har en luftig blandingDSC_0551 Ha i mel og pisk videre på lav hastighet til det samler seg til en deigDSC_0553 Del deigen i 3 deler, rull de inn i plastfilm og legg i kjøleskapet ta ut en del , ta av ca 25-30 g deig og rull raskt til en kule. DSC_0554 DSC_0557 Dypp stempelet i mel , rist av overflødig mel, legg deig kulen på bakepapiret og press på stempelet, prøv å få likt press over hele. DSC_0556DSC_0559 Denne biten må man bare trene på. Om deigen setter seg mye fast i stempelet kan det være at deigen ikke er kald nok , da kan man for eksempel legge den litt i fryseren. Du må huske å dyppe stempelet i mel mellom hver kake. Kakene stekes på 175 g i 10-12 min. DSC_0562 Flytt de over på rist ca 1-2 min etter du har tatt de ut av ovnen. DSC_0572

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s