Cupcakes – 3 Juledesign


DSC_0794 copyNå i disse førjulstider tenkte jeg å bidra med noen forslag til enkle Cupcakes design som passer nå i Julen. Oppskriften jeg har brukt på disse er White Velvet Cupcakes  , men det spiller jo ingen rolle hvilken typ du lager i forhold til akkurat design.

Vill også passe på å beklage for at jeg ikke har vært så aktiv på bloggen de siste månedene , det har vært så mye annet så tiden har dessverre vært litt knapp. Jeg har vært flinkere til å holde dere oppdatert på Facebook , så følg meg gjerne der!

Jeg vill gjerne se kakene deres når dere lager noen av oppskriftene mine! Legg de ut på facebook eller på instagram med hashtag #sukkerfeen , så finner jeg dem 🙂

Her er mine 3 Juledesign og her ser dere hvordan de lages:

MisteltegnDSC_0804 copy

Du trenger: Misteltegn utstikker, rød og grønn fondant , fondant verktøy og valgfritt: avtrykksmatte og spiselig glitter.

Smør på frosting på muffinsen , kjevle ut fondant og tykk ut en runding i samme størrelse som muffinsen. Du kan bruke et vanlig glass om du ikke har en avstikker som passer.DSC_0790

Hvis du har en avtrykksmatte (impressionmat) legger du fondanten over på den og kjevler over en gang slik att du får skikkelig mønster før du tar ut sirkelen.

DSC_0789

DSC_0788 Ta ut mistelteinen med utstikkeren , jeg pleier å gå over den med et balltool eller annet verktøy for å få litt mer usymmetriske og naturlige kanter. Lim bladene til fondanten på cupcaken med litt vann eller spiselig lim. Rull tre små kuler av rød fondant og fest på bladene. Strø over litt glitter.DSC_0791

JulestjerneDSC_0800 copy

Du trenger: Et sett med Calyx utstikkere, hvit, grønn og rød fondant. Avtrykksmatte hvis ønskelig. Gullperler og eller gullstrøssel.

Smør muffinsen med frosting, og kle den med fondant som beskrevet under misteltein cupcakes over. Stikk ut 2 st blomster i rødt med Calyx utstikkeren , gjerne i 2 ulike størrelser  , og en blomst med den største størrelsen i grønt. Gå over kantene med et balltool (kuleverktøy) og med et litt spissere verktøy så du kan lage litt linjer i bladene. Bruk for eksempel en gammel eggekartong til å henge de litt på tørk så de får en livligere form. Gjerne en time eller 2. DSC_0787 DSC_0786Fest de grønne bladene med litt vann , og dander så de 2 settene med blomster oppå hverandre, avslutt med perler og strøssel i midten.

Juletre

DSC_0799 copy

Du trenger: Grønn frosting og fondant i ønsker farge. Litt gul fondant til stjerne , perler og eventuell annen pynt til treet. Bladtip og sprøytepose.

Kle cupcaken med fondant som beskrevet over, jeg har kledd den i hvitt så det skal se ut som snø. Form en base av fondant til å lage bladene på. DSC_0792

Bruk en bladtip , jeg har brukt wilton , teknikken er den samme som jeg bruker på solsikkecupcakes  (wilton tip 352) . Lag blader oppover hele , lag en stjerne å fest i toppen , pynt treet.

GOD JUL!!!

DSC_0811 copy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s